NSZK Wedstrijden

Hydrofiel doet al jaren mee aan een specifieke Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie binnen de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond), waaraan zo'n 300 à 400 studenten afkomstig van 11 verschillende studenten zwem- (en waterpolo)verenigingen deelnemen. De competitie bestaat uit 5 wedstrijden die ieder jaar afwisselend worden georganiseerd door de 11 verenigingen. Een NS(Z)K wedstrijd begint op vrijdagavond met een pre-borrel, waarna op zaterdagmiddag rond 12 uur de wedstrijd van start gaat. Tijdens de wedstrijd kun je individueel en in estafette vorm verschillende afstanden zwemmen. Na de wedstrijd eten we met alle studenten samen waarna we 's avonds een mooi feestje bouwen.

Het niveau van NSZK-wedstrijden is erg breed, dus ook als beginnend zwemmer is het leuk om eens te kijken of je trainingen effect hebben gehad. Aangezien de wedstrijden officiele KNZB-wedstrijden zijn, zijn ze ook interessant voor de zwemmers met een startnummer.

Naast het leveren van indiviudele prestaties tijdens de wedstrijden, scoor je als deelnemer punten voor de vereniging. Het is natuurlijk de bedoeling dat we als vereniging zo hoog mogelijk in de ranglijst eindigen, waarbij er ieder jaar weer wordt gestreden voor de kampioensbeker.

Voor komend seizoen staan de volgende NSZK's en NSK gepland:

  • NSZK I Nijmegen: 8 October 2022