Swimming

De zwemtak van Hydrofiel bestaat uit enthousiaste zwemmers, van beginnende zwemmers tot leden die al jaren competitie zwemmen. Iedereen mag komen zwemmen bij Hydrofiel, echter moet je wel de belangrijkste zwemslagen (borstcrawl, rugcrawl en schoolslag) beheersen om lid te mogen worden. Beheers je deze nog niet, dan kun je een cursus volgen via het Radboud Sportcentrum (RSC). Na drie maanden kun je dan instromen bij Hydrofiel.

De zwemtak van Hydrofiel traint twee keer per week

Hydrofiel zwemt mee in de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie. De Stichting NSZ verzorgt in samenwerking met de 11 aangesloten studentenzwemverenigingen deze studentencompetitie. Ieder jaar worden er vier competitiewedstrijden en één NSK georganiseerd in één van de elf studentensteden.

De NSZK-wedstrijden worden bezocht door zo’n 350 tot 400 studenten en vinden altijd van vrijdag tot en met zondag plaats, waarbij de wedstrijd zelf op zaterdag valt. Het niveau van NSZK- wedstrijden is erg breed, dus ook als je nog niet zo goed kunt zwemmen, is het leuk om een keer te kijken of je trainingen effect hebben gehad. Deze wedstrijden zijn officiele KNZB-wedstrijden, dus ook interessant voor de zwemmers met een startnummer. Na de wedstrijd wordt er met zijn alle gegeten en wordt de dag afgesloten met een spetterend feest. Eén keer in de twee jaar staat het NSZK in Nijmegen op het programma en daar wordt uiteraard iedereen verwacht (al is het alleen om te feesten).

Naast het deelnemen aan wedstrijden kan er ook alleen getraind worden. De training staat onder leiding van onze professionele trainers, die ons een uur lang alle hoeken van het zwembad laten zien. Na de training gaan we op donderdag nog gezellig een drankje doen bij Café de Kroon.


Wil je meer informatie over het zwemmen of over de NSZK wedstrijden, mail dan naar zwemcommissaris@hydrofiel.nl.